Θοδωρής Τσούτσος

Βρε, πού να ψάχνεις τώρα για Ανσαριφάρντ...

Ο Θοδωρής Τσούτσος σχολιάζει ότι η ευκολία με την οποία περιπτώσεις όπως του Ανσαριφάρντ γίνονται το next big thing των «big 4», δείχνει τη δυσκολία που έχουν να εντοπίσουν οι ίδιες έναν Ανσαριφάρντ.

Η αναζήτηση ποδοσφαιριστή είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Και φαίνεται να δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο. Οι μεταγραφικές επιλογές των ομάδων, κυρίως των "μεγάλων" ομάδων μας, τον τελευταίο καιρό, το επιβεβαιώνουν. Η εύκολη απάντηση, για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, είναι... λόγω κρίσης. Αλλά άραγε μάς "καλύπτει"...

Η περίπτωση Ανσαριφάρντ, η μάλλον καλύτερα ΚΑΙ η περίπτωση Ανσαριφάρντ, είναι πολύ διδακτική. Η ευκολία με την οποία τα τελευταία χρόνια κάποιος ποδοσφαιριστής της Super League γίνεται το next bi thing, δείχνει και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, οι big4 βασικά, να εντοπίσουν οι ίδιες καλούς ποδοσφαιριστές.

Με λίγα λόγια, πάνε κυρίως σε λύσεις σίγουρες μεν, αλλά που βρίσκονται μέσα στα πόδια τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλες τους να θέλουν τελικά τους ίδιους, ανεβάζοντας τις τιμές τους σε ύψη δυσανάλογα της αξίας. Ο Ανσαριφάρντ προφανώς και είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά επίσης προφανώς υπάρχουν στην αγορά παίκτες στα ίδια χρήματα.

Το πόσο η κάθε ομάδα θα αγοράσει (ή θα πουλήσει) δεν είναι καθόλου δικό μας θέμα. Αφορά στις τσέπες των αφεντικών, στις οποίες κουμάντο κάνουν μόνο οι ίδιοι. Για την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως, ασφαλώς και μπορούμε να έχουμε λόγο. Και βέβαια, αυτό το ..."πού να ψάχνουμε τώρα", με το οποίο αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους οι μεταγραφικές περιόδους των τελευταίων ετών, σίγουρα επηρεάζει αυτή την ποιότητα.

Ας μην πάμε μακριά, πέρα από την περίπτωση Ανσαριφάρντ, ας θυμηθούμε τι έγινε το καλοκαίρι με τον Μπακασέτα, τι έγινε πριν λίγες ημέρες με τον Γιαακουμάκη. Αλλά και με άλλες περιπτώσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Σαν τις μέλισσες μαζεύονται οι "μεγάλοι", με βασικό κριτήριο όχι την ποιότητα του υποψήφιου, αλλά τη δυσκολία να βρουν αντίστοιχες σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο σε άλλες αγορές. Δεν έχουν τρόπο να κάνουν τη δουλειά με λίγα λόγια.

Τα προηγούμενα καλοκαίρια ζούσαμε με την πιθανότητα ο Μιραλάς να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Ο Σκόκο στην ΑΕΚ. Τώρα ζούμε με τον Βιεϊρίνια και τον Στοχ και πώς θα τους κάνει ο ΠΑΟΚ να επιστρέψουν. Ολοι τους παικταράδες. Μακάρι να το αποφάσιζαν να ξαναέρθουν στα μέρη μας. Αλλά πόσο πιθανό είναι αυτό; Αντί, λοιπόν, οι ομάδες να σπαταλάνε την ενέργειά τους για για να πετύχουν το σχεδόν αδύνατο, μάλλον θα ήταν προτιμότερο να ψάξουν για το δυνατό.

Είναι βέβαιο ότι στην αγορά υπάρχουν ποδοσφαιριστές με ασφαλείς συστάσεις, με καλούς οικονομικούς όρους, με διάθεση να έρθουν στην Super League. Αρκεί κάποιος να μπει στη διαδικασία να ψάξει. Να δουλέψει, δηλαδή. Για να βρεις τον Ανσαριφάρντ δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια. Για να βρεις, όμως, τον Μασούντ, πού το καλοκαίρι ήρθε στον Πανιώνιο;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x